Prince, Derek

Derek Prince syntyi Intiassa Britannian kansalaisena, kävi koulunsa maineikkaassa Etonin sisäoppilaitoksessa ja opiskeli tutkintonsa Cambridgen yliopistossa C. S. Lewisin aikalaisena ja tuttavana. Jonkin aikaa ennen voimakasta uskoontulokokemustaan hän opiskeli stipendiaattina antiikin ja nykyajan filosofiaa Cambridgessa. Kun hän oli luovuttanut terävän älynsä Kristukselle ja Pyhä Henki oli sen valaissut, hän kykeni poikkeuksellisella tavalla avaamaan ja opettamaan Raamatun totuuksia. Klassisen koulutuksen saaneena filosofina ja häpeilemättömänä karismaatikkona hänessä yhdistyi harvinaislaatuisella tavalla akateeminen tarkkuus ja avoimuus yliluonnolliselle – Sana ja voima, Totuus ja Henki.

Viitenä vuosikymmenenä lukemattomissa kaupungeissa kuudella mantereella Derek Prince opetti, saarnasi, rohkaisi, julisti ja innoitti. Kaikkialla matkan varrella hän myös kirjoitti. Olisi vaikea liioitella vaikutusta, joka tällä nöyrällä ja vaatimattomalla raamatunopettajalla on ollut ympäri maailmaa.

Syksyllä 2003 Derek Prince kuoli rakastamassaan Jerusalemin kaupungissa, joka oli ollut hänen kotinsa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Hän oli kuollessaan 88-vuotias. Niille, joilla oli ollut etuoikeus tuntea hänet, hän jätti innoittavan esimerkin antautumisesta Jumalalle, rakkaudesta seurakuntaa ja Israelia kohtaan ja palavasta halusta nähdä Jumalan omien vaeltavan täydessä vapaudessa ja auktoriteetissa, jotka Kristus on heille verellään ostanut.


T: 3


Copyright © 2000-2021 Uskon Sanan Kustannus Oy.